Kosár

Az Ön kosara üres.

ÁSZF

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Amennyiben vásárlója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelezőérvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra,kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

Üzemeltetői adatok:

Cégnév: SilverComputer Kft

Székhely:1118 Budapest Budaörsi ú 4-18. A épület

Szerződés nyelve: Magyar

Elektronikus elérhetőség: tuttikonyha@gmail.com

Telefon:  06-1- 794-07-98

 

A megjelenített termékek on-line, házhoz szállítással vagy boltban átvétellel rendelhetőek meg.

Az árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, de nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Csomagolási költség nem kerül felszámításra! 

Rendelési információk: A vásárlás regisztrációval lehetséges.A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 11-16 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 1-5 munkanapon belül.. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

Rendelés menete:

1. A terméket helyezze a kosárba a kiválasztott darabszámban.

 2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „törlés” "X" gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát, a "kasszához" gombbal a vásárlást befejezve rendelését áttekintheti. 

3. Ha rendben találta rendelését, a tovább gombbal Szállítási mód kiválasztásához léphetünk tovább, az "X" gombal törölheti rendelését. 

4. A szállítási mód kiválasztását követően a tovább gombbal a szállítási cím kiválasztásához léphetünk. Itt lehetősége van külön számlázási címet megadni, amennyiben eltér a szállítási címtől. Ezt az alsó jelölő négyzetből a pipa törlésével teheti meg.

5. A szállítási és számlázási címet kiválasztva a tovább gombra kattintva megnézheti rendelését, fizetendő összegét.

6. A  " Megrendelés véglegesítése" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelést..

7. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap. 

8. A beérkezett megrendelésről visszaigazolását 48 órán belül nem kapná meg, e-mail címét hibásan adta meg, vagy a postafiókjához tartozó tárhely megtelt. Postázáskor szintén kap egy tájékoztató e-mailt, hogy csomagját átadtuk a szállítónak. Szállítási költség csak Magyarországi címekre vonatkoznak. A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja: Választhat utánvét és átutalás között.  A számlát a csomag tartalmazza.  Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni! Webáruházunk megrendeléseit a GLS futárszolgálat teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ezen időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A Szállító kétszeri kézbesítést kísérel meg.  (Célszerű telefonos elérhetőséget megadnia regisztrációkor, de megteheti rendeléskor a megjegyzés rovatban is.) Az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük! Csak Magyarország területére küldünk csomagot.

Szállítás díjszabása: Külön menüpont alatt megtalálja aktuális díjszabásunkat. A kiszállítandó árú értékét utánvéttel vagy  előre utalással egyenlítheti ki, boltban átvételnél készpénzzel fizethet.  Ez esetben a banki közlemény rovatba írja be rendelési számát és nevét! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Szállítási sérülés

A megrendelő vagy megbízottja a futárnál aláírásával igazolja hogy a csomagot sérülésmentesen átvette. Ha sérülésre utaló jeleket tapasztal, kérjük vetessen fel kárügy jegyzőkönyvet a futárral, mert ennek hiányában szinte bizonyos hogy nem érvényesíthető a biztosítás. Utólagos ÍRÁSOS kárbejelentés 3 napon belül, indokolt estben elfogad a GLS futárszolgálat. 3 Napon túl semmilyen kifogás nem tehető a szállítással kapcsolatban.

A kárbejelentést mindíg írásban kérjük!

Boltban átvétel:

Nyitvatartási időn belül veheti át azokat a megrendeléseket amiről értesítést küldtünk hogy a termék megérkezett. A rendelés leadása nem jelenti az azonnali átvehetőséget.Kérem jelezze ha nem tudja 5 napon belül átvenni rendelését, 5 napon túl csak egyedi kérésre tartjuk foglalásban!

Garancia

Az általunk forgalmazott termékekre a Ptk-ban és 151/2003. számú Kormányrendeletekben foglaltak szerint vásárlástól számított 1 év jótállást vállalunk, vagy vállalnak beszállítóink, a gyártók és importőrök.  A fogyasztó szavatossági igényeinek érvényesítéséhez a vásárlást a megrendeléssel kapcsolatban kibocsátott számla igazolja. Egyes termékekre a gyártó meghosszabbított garanciát vállal, azaz az 1 év kötelező garancián túl további 1 év jótállást vállal a termékre. Ezt a tényt minden esetben feltüntetjük a konkrét terméknél. Termék meghibásodása esetén elérhetőségeink valamelyikén kaphat felvilágosítást a teendőkről. A hibás termékeket 30 napon belül kicseréljük, vagy megjavíttatjuk, ennek érvényesítésére Ügyfélszolgálatunkon keresztül, a vásárlástól számított 1 éven belül van lehetőség. Amennyiben az adott típusú termék már nem elérhető vagy megszűnt, úgy a termék vételárát cégünk a vevő által megadott bankszámlára utalja vissza. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk,  azt minden esetben visszaküldi a feladónak! Nem érvényes a garancia a termék nem rendeltetésszerű használatából, szakszerűtlen felszereléséből, kezeléséből, tárolásából eredő hibák esetén, ezért kérjük, hogy a termékek beépítését-beszerelését mindig bízza szakemberre. Rendeltetésellenes használatnak minősül pl. a termék specifikációjában megadott paramétereket meghaladó mechanikai és elektromos terhelés. Megszűnik a garancia, ha a meghibásodás nem megfelelő üzemeltetés, illetéktelen beavatkozás, mechanikus sérülés vagy elemi kár (vihar, villámcsapás, tűz, robbanás, túlfeszültség, túláram) miatt következik be. A garancia a hibás termék által okozott másodlagos károkra nem terjed ki. A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti:

a) a fogyasztó nevét, címét,

b) a fogyasztási cikk (a továbbiakban: termék) megnevezését, vételárát,

c) a vásárlás időpontját,

d) a hiba bejelentésének időpontját,

e) a hiba leírását,

f) a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,

g) a kifogás rendezésének módját.

(2) Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben meg kell adni.

(3) A jegyzőkönyv másolatát a fogyasztónak át kell adni.

(4) Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.

4. § (1)3 A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

5. §4 Javításra a terméket elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, a termék azonosításához szükséges adatokat, a termék átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított terméket átveheti.

6. §5 A rendelet rendelkezéseinek megsértése esetén a fogyasztóvédelmi hatóság jár el a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben meghatározott szabályok szerint. A rendelet rendelkezései a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alkalmazásában fogyasztóvédelmi rendelkezések.

 

A termék értékétõl függetlenül jótállás jár a következõ termékekre: hûtõszekrény, fagyasztó, kombinált hûtõszekrény;mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép;porszívó, gõzzel mûködõ tisztítógép, szõnyegtisztítógép, padlósúroló- és fényesítõgépek;varrógép, kötõgép;személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi.

 Kizárólag 10 000 Ft bruttó vételár felett van kötelezõ jótállás az alábbi termékek esetében:

villamos és/vagy gázenergiával mûködtetett sütõ-, fõzõberendezések és ezek kombinációja; vízmelegítõk, fûtõ-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezések; motoros kerti gépek, motoros kézi szerszámok, motoros szivattyúk; az egy éves, illetve az egy évnél hosszabb kihordási idejû gyógyászati segédeszközök és készülékek; biztonsági riasztó- és jelzõberendezések; elektronikus hírközlõ végberendezések (telefonok, mobiltelefonok, telefax-készülékek, több funkciós készülékek stb.); üzenetrögzítõk, kihangosító készülékek; mûholdvevõ és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televíziók, projektorok, videomagnók; rádiók, autórádiók, rádiós ébresztõórák, rádió adó-vevõ készülékek, amatõr rádióadók és rádióvevõk, mûholdas helymeghatározók; lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevõk és -lejátszók,DVD-felvevõk és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverõasztal, erõsítõ, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók; fényképezõgépek, film- és hangfelvevõ kamerák, videokamerák és camcorderek, film- és írásvetítõk,filmnagyítók, filmelõhívó- és filmfeldolgozó készülékek, fotónyomtatók, film- és diaszkennerek; MP3 lejátszók, Pendrive készülékek, illetve az ezekhez, valamint a digitális fényképezõgépekhez használatos memóriakártyák; távcsövek, látcsövek, mikroszkópok, teleszkópok, iránytûk, tájolók; személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók, szkennerek; számológépek, zsebszámológépek, menedzserkalkulátorok; írógépek és szövegszerkesztõk; hangszerek; órák; bútorok

 Fontos tudnunk, hogy a felsorolt árukra - akár átadták, akár nem a jótállási jegyet - a forgalmazónak jótállási kötelezettsége van.  Amennyiben nem kaptunk jótállási jegyet, mindenképpen kérjük ezt a kereskedõtõl. Minden esetben gondosan õrizzük meg a számlát. A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerzõdés a szerzõdés tárgyát képezõ szolgáltatás nyújtására kötelez, vagyis a forgalmazót.

Ha a gyártó a fogyasztási cikkre a rendeletben foglaltaknál kedvezõbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megilletõ jogok a fogyasztói szerzõdés teljesítésének idõpontjában átszállnak a fogyasztóra. Az egyéves jótállási határidõ a fogyasztási cikk fogyasztó részére történõ átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdõdik. A javított vagy cserélt terméket szállítási költség felszámítása nélkül visszaküldjük az Ön címére, vagy átveheti azt ügyfélszolgálatunkon. Amennyiben azonban a terméket a szerviz bevizsgálást követően hibátlannak találta, vagy a hibát nem rendeltetésszerű használat okozta, és ezért a javítás garanciálisan nem végezhető el, akkor a visszaszállítás költsége is Önt terheli. 

 Elállási jog gyakorlásának menete

Ha élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt) A termék visszaérkezését követő harminc napon belül cégünk a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.

Visszahozni, visszaküldeni a 1118 Budapest Budaörsi ú 4-18. A épület  címre lehet.

Adatkezelés

A webáruház használata során cégünk részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a cégünk alvállalkozója. (Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az általános szerződés feltételeit, továbbá adatkezelési elveit. A személyes adatokra vonatkozó követelmények a gépi feldolgozás során: Az adatokat csak tisztességesen és törvényesen szabad megszerezni és feldolgozni.